http://www.opstinaostraluka.org/

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

POTREBNA MOGUĆNOST SVAKODNEVNOG OVJERAVANJA ZDRAVSTVENIH KNJIŽICA

27. marta 2013. godine, Načelnik opštine Oštra Luka, Dragan Stanar zatražio je od Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske da stanovnicima opštine Oštra Luka omogući svakodnevno ovjeravanje zdravstvenih knjižica u ovdašnjoj ekspozituri Fonda, ali to Fond nije odobrio.

Ekspozitura Fonda u Oštroj Luci od unazad godinu dana radi samo ponedeljkom i četvrtkom u terminu od 10 do 12 časova što je nedovoljno da ovjere knjižice ovdašnji osiguranici, a naročito oni koji dolaze iz dijelova opštine udaljenih i po više desetina kilometara. Načelnik je naveo da se u ta dva sata dva puta sedmično stvaraju velike gužve i nezadovoljstvo osiguranika koji često ostanu ispred vrata i nedovršenog posla.

"I sam sam svjedokom da radnici Fonda ne poštuju čak ni to propsiano radno vrijeme, dolazeći kasnije, a odlazeći ranije, ne mareći za narod koji čeka. Takođe sam svjedok arogantnog, nepristojnog i neprimjerenog ponašanja službenika Fonda prema svojim osigurancima", kazao je Stanar novinarima agencije „SRNA“.

Na zahtjev Načelnika opštine Oštra Luka da ovdašnja ekspozitura radi svaki radni dan, upućen vršiocu dužnosti Direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, odgovorio je šef prijedorske kancelarije Fonda, G. Aleksandar Miljuš navodeći da će radno vrijeme ekspoziture biti produženo, i to ponedjeljkom i četvrtkom od 10.00 do 13.00 časova.

"S obzirom na broj od 3.684 verifikovana osigurana lica u Ekspozituri Oštra Luka, smatramo da je navedeno produženje radnog vremena ekspoziture dovoljno", stoji u Miljuševom odgovoru.

U odgovoru se navodi i to da Fond ima ograničene ljudske resurse.

 

Prvi stipendisti opštine Oštra Luka

27. marta 2013. godine Načelnik opštine, G. Dragan Stanar potpisao je pet ugovora o stipendiranju. Mjesečni iznos stipendije je 100,00 KM, a na konkurs za pomenute stipendije prijavilo se svega 11 kandidata.

Stipendije su dobile:

  • Jelena Malić iz Oštre Luke - studentkinja četvrte godine srbistike i italijanistike,
  • Ranka Kaurin iz Kozice - studentkinja druge godine matematike i informatike,
  • Maja Mudrinić iz Kozice - studentkinja pete godine farmacije,
  • Željana Gončin iz Usoraca - studentkinja četvrte godine ekologije i zaštite životne sredine, i
  • Biljana Crnobrnja iz Usoraca - studentkinja druge godine srpskog jezika i književnosti.

 

Održana Peta redovna sjednica SO-e

Na Petoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Oštra Luka održanoj dana, 28.03.2013. godine donešene su slijedeće odluke od veće važnosti za rad opštine Oštra Luka:

1. Odluka o odvozu smeća na teritoriji opštine Oštra Luka – odlukom je definisan način odvoza smeća, odnosno, pobrojani su putni pravci u mjesnim zajednicama koje ova odluka obuhvata.

2. Odluka o izmjeni Statuta opštine Oštra Luka i Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o Mjesnim zajednicama na području opštine Oštra Luka. Ove odluke usklađuju Statut naše opštine sa Zakonom i otvaraju put za sprovođenje Redovnih izbora u mjesnim zajednicama. Takođe, u svrhu toga je donešen i Nacrt Odluke o izmjeni i dopuni Statuta mjesnih zajednica opštine Oštra Luka, kojom se predlažu budući Statuti mjesnih zajednica, a koji će biti ponuđeni novoizabranim Savjetima mjesnih zajednica na razmatranje i usvajanje.

3. Usvojena je Odluka o raspisivanju i provođenju redovnih izbora za članove savjeta mjesnih zajednica na području opštine Oštra Luka. Odlukom su definisani termini održavanja izbora, i to:

Mjesna zajednica

Datum održavanja

Vrijeme trajanja glasanja

Usorci

12.05. (nedelja)

09 – 13 časova

Oštra Luka

12.05. (nedelja)

15 – 19 časova

Batkovci

18.05. (subota)

10 – 13 časova

Koprivna

18.05. (subota)

15 – 19 časova

Tramošnja

19.05. (nedelja)

10 – 13 časova

Kozica

19.05. (nedelja)

15 – 19 časova

Marini Ovanjska

26.05. (nedelja)

10 – 13 časova

Budimlić Japra

26.05. (nedelja)

15 – 19 časova

 

 

 


Strana 33 od 35

Ko je on-line

Imamo 4 gostiju na mreži

Vremenska prognoza

Anketa

Da li ste zadovoljni izgledom sajta?