http://www.opstinaostraluka.org/

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

ZAVRŠENO OBILJEŽAVANJE ILINDANSKIH DANA U OPŠTINI OŠTRA LUKA

244. Grmečkom koridom koja je održana u nedelju 07. avgusta 2016. godine na Popovića brdu kod Oštre Luke, zvanično je završeno obilježavanje Ilindanskih dana, kojima Opština Oštra Luka proslavlja svoju Krsnu slavu Svetog proroka Iliju.

Po ocjeni organizatora, ovogodišnja 244. Gremečka korida bila je najposjećenija u proteklih 5 godina. Razlog za to su bile i odlične borbe između ukupno 16 bikova: 8 bikova u srednjoj kategoriji, težine do 850 kg i 8 bikova u teškoj kategoriji, težine preko 850 kg. Vlasnici bikova su bili sa područja Mrkonjić Grada, Oštre Luke, Sanskog Mosta, Prijedora i Vrboveca iz Hrvatske. Ukupan nagradni fond je iznosio oko 10.500,00 KM.

Pobjednik ovogodišnje Grmečke koride je bik Miško, vlasnika Branka Tubića iz Vrboveca u Hrvatskoj. Šampion Miško u finalnoj borbi bio je bolji od bika Risonje, vlanika Jove Vođevića iz Bjelajca kod Mrkonjić Grada.

Pobjednik u srednjoj kategoriji je bik Kukan, vlasnika Milorada Milekića iz Bjelajca, koji je u finalnoj borbi pobijedio Mrkonju, vlasnika Rifeta Zahirovića iz Zecova kod Prijedora.

Vlasnik šampionskog bika Miška, od organizatora manifestacije, opštine Oštra Luka, dobio je nagradu od 2.000 maraka i pehar Grmečke koride. Vlasnici drugoplasiranog 1.000 maraka, a prvoplasirani u srednjoj kategoriji 1.000 i drugoplasirani 700 KM.

Prisutni su se mogli nadmetati i u tradicionalnim viteškim disciplinama, navlačenje konopca i bacanje kamena s ramena. U navlačenju konopca trijumfovala je ekipa Brzi, osvojivši novčanu nagradu u iznosu od 100,00 KM, dok je Novaković Aleksandar sa bačenim kamenom u daljinu od 12,67 m bio prvoplasirani u ovom nadmetanju, dobivši nagradu od 100,00 KM.
Opširnije...
 

JAVNI POZIV ZA DOSTAVLJANJE PONUDA - Izrada šumsko-privredne osnove za privatne šume na području opštine Oštra Luka

Opština Oštra Luka je pokrenula javnu nabavku za usluge izrade šumsko-privredne osnove za privatne šume na području opštine Oštra Luka, za period od: 01.01.2017. do 31.12.2026. godine. Ova javna nabavka spada u postupke dodjele ugovora o uslugama iz Aneksa II. Dio B Zakona o javnim nabavkama.

Kompletan tekst javnog poziva, možete preuzeti na slijedećem linku:

JAVNI POZIV

 

ПРОГРАМ ОБИЉЕЖАВАЊА ИЛИНДАНСКИХ ДАНА – 2016. године

У општини Оштра Лука у оквиру Илинданских дана одржаће се четири манифестације:

  • Четврта пољопривредна изложба
  • Међународни књижевни сусрети „Шушњар 2016“,
  • Дан и Крсна слава општине Оштра Лука - Свети Пророк Илија
  • 244. Грмечка корида
Opširnije...
 


Strana 10 od 34

Ko je on-line

Imamo 14 gostiju na mreži

Vremenska prognoza

Anketa

Da li ste zadovoljni izgledom sajta?