http://www.opstinaostraluka.org/

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Обавјештење о подношењу захтјева за издавање еколошке дозволе и стављање документације на јавни увид

El. pošta Štampa PDF

Обавјештење о подношењу захтјева за издавање еколошке дозволе и стављање документације на јавни увид за пројекат експлоатације жељезне руде у руднику Љубија, експлоатационо поље "Цигануша - Шкорац" површине 278 ха, на територији града Приједор и општине Оштра Лука.

Подносилац захтјева: "АрцелорМиттал Приједор" д.о.о. Приједор

__________________________________________________________________

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ОПШТИНА ОШТРА ЛУКА

НАЧЕЛНИК

ОПШТИНСКА УПРАВА

 

Број: 10-37-3/23

Датум: 28.07.2023. године

 

На основу члана 39. и члана 88. Закона о заштити животне средине („Службени гласник Републике Српске“ број: 71/12, 79/15 и 70/20), и члана 3. Правилника о постројењима која могу бити изграђена и пуштена у рад само уколико имају еколошку дозволу („Службени гласник Републике Српске“ број: 124/12), Општинска управа, општине Оштра Лука обавјештава заинтересовану јавност:

 

 

О ПОДНОШЕЊУ ЗАХТЈЕВА ЗА ИЗДАВАЊЕ ЕКОЛОШКЕ ДОЗВОЛЕ ЗА


Издавање еколошке дозволе за пројекат експлоатације жељезне руде у руднику Љубија, експлоатационо поље „Цигануша – Шкорац“, површине 278 ha, на територији града Приједор и општине Оштра Лука

Подносилац захтјева: „ArcelorMittal Prijedor“ д.о.о. Приједор

Дана 13.07.2023. године, подносилац захтјева „ArcelorMittal Prijedor“ д.о.о. Приједор предао је надлежном Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију Владе Републике Српске захтјев за издавање еколошке дозволе.

Заинтересована јавност може извршити бесплатан увид у захтјев за еколошку дозволу и приложену документацију у просторијама Општинске управе, општине Оштра Лука, канцеларија број: 6, у року од 30 дана од дана објављивања овог обавјештења.

У овом року заинтересована јавност може поднијети Општинској управи, општине Оштра Лука мишљења о захтјеву и приложеној документацији, у писаној форми.

 

НАЧЕЛНИК

Драган Мастикоса

 

Poslednje ažurirano petak, 28 jul 2023 06:52