http://www.opstinaostraluka.org/

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

ODRŽAN SASTANAK RAZVOJNOG TIMA ZA IZRADU STRATEGIJE RAZVOJA

El. pošta Štampa PDF

Dana 24.01.2020. godine u Oštroj Luci

Opština Oštra Luka ušla je u proces izrade strategije razvoja opštine za naredni osmogodišnji period, od 2020. do 2027. godine. U cilju dorade i konsultacija na do sada pripremljenom materijalu, održan je sastanak opštinskog razvojnog tipa i članova fokus grupe koji su činili predstavnici penzionerske i omladinske populacije, predstavnici škola i nezaposlenih žena. U opštinski razvojni tim uključeni su predstavnici opštinske uprave, nevladinog sektora, privrednog sektora i javnih ustanova i institucija sa područja opštine.


Dokument startegije razvoja opštine Oštra Luka priprema se po jedinstvenoj MIPRO metodologiji sa tri dominantna strateška fokusa: ekonomski razvoj, društveni razvoj i zaštita životne sredine.

Proces izrade strategije razvoja odvija se u okviru ILDP projekta (Projekat integrisanog lokalnog razvoja) koji se realizuje uz finansijsku pomoć Razvojnog fonda Ujedinjenih Nacija u Bosni i Hercegovini UNDP-a, a u koji je pored Opštine Oštra Luka uključeno još osam lokalnih zajednica iz Republike Srpske i Federacije BiH.


Računa se da će kompletan posao na pripremi prijedloga ovog strateškog dokumenta biti završen do kraja februara ove godine, kada bi se trebao naći pred odbornicima Skupštine opštine Oštra Luka na usvajanju.


U samoj strukturi strategije razvoja planirano je da se nađe oko 40 konkretnih projekata, za čije finansiranje iz opštinskog budžeta i iz drugih spoljašnjih izvora finansiranja će biti neophodno oko 7.000.000 KM.

 

Poslednje ažurirano petak, 24 januar 2020 11:11