http://www.opstinaostraluka.org/

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Одржана комеморација поводом смрти Начелника општине, Драгана Мастикосе

El. pošta Štampa PDF

Начелник општине, Драган Мастикоса након дуге и тешке болести, преминуо је 04.03. у 54. години живота, а сахрањен је 05.03.2024. године на Васиљевића гробљу у Оштрој Луци. Комеморација је одржана такође истог дана, 05.03.2024. године, а истој је поред бројних грађана, родбине и пријатеља преминулог, присусвовао Предсједник Републике Српске, Милорад Додик, као и бројни начелници локалних самоуправа. Отворена је Књига жалости поводом смрти Начелника и одржани су пригодни говори.



Никад није одустајао, увијек је тражио више и није се задовољавао оним што је постигао - рекао је Предсједник Републике Српске, Милорад Додик.


Драган Мастикоса у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату рањаван је три пута, а због своје изузетне храбрости и пожртвовања одликован је Медаљом мајора Милана Тепића. Његов саборац и пријатељ, Александар Стојковић који је такође био припадник Шесте санске бригаде истакао је да није упознао човјека као што је Драган Мастикоса, те да је захваљујући његовој одлучности и хладнокрвности и сам успијевао да савлада своје немале страхове када би им било густо.


Драган Станар, предсједник Скупштине општине Оштра Лука и дугогодишњи пријатељ начелника Мастикосе истакао је да ће упокојени остати упамћен као човјек који је почео и завршио многе пројекте у нашој општини.


Послије рата упокојени Драган Мастикоса радио је при Војсци Републике Српске, потом у Борачкој организацији општине Оштра Лука, па у Општинској управи Оштра Лука. Од 2016. до 2020. године био је замјеник начелника општине Оштра Лука, а од 2020. начелник исте. Политички живот почео је градити убрзо послије завршетка рата, од 1998. године био је члан СНСД, а од 2019. године предсједник Општинског одбора СНСД Оштра Лука.

Био је ожењен и отац је троје дјеце.

 

Poslednje ažurirano sreda, 06 mart 2024 13:36