http://www.opstinaostraluka.org/

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

ЈАВНИ КОНКУРС за додјелу књижевнe наградe „Шушњар“ у 2022. години

El. pošta Štampa PDF

На основу члана 5. став 2. Правилника о додјели награда и начину организовања Књижевних сусрета „Шушњар“ („Службени гласник Општине Оштра Лука“, број: 8/21), Организациони одбор Књижевних сусрета „Шушњар 2022.“, именован Одлуком Скупштине општине Оштра Лука, број: 01-022-8/22 од 25.02.2022. године р а с п и с у ј е:


ЈАВНИ КОНКУРС

за додјелу књижевнe наградe „Шушњар“ у 2022. години

 

 

I ОПШТИ УСЛОВИ

Књижевнa наградa „Шушњар“ додјељују се у оквиру обиљежавања манифестације Књижевни сусрети „Шушњар 2022“ која ће се одржати 01. августа 2022. године у Оштрој Луци.

Књижевни сусрети „Шушњар“ су трајно културно добро и традиционална културна манифестација која се сваке године одржава у знак сјећања на преко пет и по хиљада, у Геноциду убијених Срба и Јевреја, на Илиндан, 2. августа 1941. године, у селу Крухари и другим околним мјестима у општини Сански Мост од стране усташког режима Независне Државе Хрватске.

 

II КРИТЕРИЈУМИ ЗА ДОДЈЕЛУ НАГРАДА

Награда „Шушњар“ додјељује се афирмисаном писцу свих књижевних родова и врста, који ствара у духу српске књижевне традиције и језика, његује културно насљеђе и српску духовност, подстиче племенита и патриотска осјећања, а узимајући у обзир његово цјелокупно књижевно дјело са нагласком на књигу објављену између два Шушњара.

Ова награда се састоји од Повеље и новчаног износа у висини од 1.500,00 КМ.

Награда „Шушњар“ може се додијелити и писцима чија дјела не припадају српској књижевности, а који су освједочени пријатељи српског народа и који су дали допринос српској књижевности и култури.

Одлуку о додјели награда доноси трочлани Жири којег именује Организациони одбор.

Награда ће бити уручена добитнику у оквиру програма Књижевних сусрета, 1. августа 2022. године у Оштрој Луци.

 

III ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈЕДЛОГА ЗА ДОДЈЕЛУ НАГРАДА

Кандидате за добитника награде могу предложити: удружења књижевника, издавачи, библиотеке, образовне и научне институције из области српског језика и књижевности и појединци, уз обавезу да приједлог буде достављен у три штампана примјерка књижевног дјела са образложењем.

Приједлози се достављају у запечаћеној коверти путем поште на адресу:

 

РЕПУБЛИКА СРПСКА;

Општина Оштра Лука;

Општинска управа;

Николе Тесле бр. 68;

79 263 Оштра Лука

или непосредно на протокол Општине Оштра Лука, са назнаком:

„ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ДОДЈЕЛУ КЊИЖЕВНЕ НАГРАДЕ „ШУШЊАР“ У 2022. ГОДИНИ“.

 

Додатне информације у вези са Јавним конкурсом могу се добити слањем упита на мејл: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli или на број телефона 00 387 66 460 475.

Рок за достављање приједлога јe 21. 06. 2022. године.

Број: 02-633-4/22

Датум: 06. 06. 2022. године

ПРЕДСЈЕДНИК ОРГАНИЗАЦИОНОГ ОДБОРА

Немања Куриџа

Poslednje ažurirano četvrtak, 09 jun 2022 12:09