http://www.opstinaostraluka.org/

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

ZAVRŠENI RADOVI NA SANACIJI ŠKOLE U OŠTROJ LUCI

El. pošta Štampa PDF

23.07.2021. godine

 

U okviru projekta pod nazivom „Sanacija dijela objekta stare škole Desanka Maksimović u Oštroj Luci“ danas je upriličeno otvaranje rekonstruisanog prostora koji će služiti za proširenje obuhvata djece predškolskog obrazovanja i vaspitanja na području opštine Oštra Luka.

 

Cilj samog projekta je bio da se izvrše neophodni unutrašnji građevinski radovi u starom objektu osnovne škole, obzirom da je taj objekat samo djelimično bio u upotrebi jer su se koristile samo dvije učionice za redovnu nastavu i predškolski program. Projektom je izvršeno krečenje ovih prostorija i kompletna sanacija predulaza i još jedne prostorije koja je preuređena u toalet.


Ovim radovima su se stekli uslovi za ishodovanje saglasnosti za izvođenje predškolskog programa i vaspitanja za minimalno novih 16 korisnika (djece) predškolskog uzrasta od tri do šest godina sa područja opštine od strane Ministarstva prosvjete i kulture RS. Riječ je o prostoru ukupne veličine 144 m2 (2 učionice, predulaz i toalet). Do sada program za djecu se izvodio samo u dvije grupe: 1) predškolskog uzrasta od 6 godina u trajanju od tri mjeseca pred polazak u školu i 2) program produženog boravka za djecu uzrasta od 1. do 3. razreda.


Otvaranju objekta prisustvovali su gospođa Nermina Alibegović, koordinator ispred ILDP projekta, gospođa Nataša Cvijanović, pomoćnik ministra za predškolsko obrazovanje u Vladi Republike Srpske, predstavnici Opštine Oštra Luka, direktori škola sa područja opštine i roditelji.

 


Projekat je realizovan u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švajcarske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH). Njegova ukupna vrijednost iznosila je 42.421,00 KM, od kojih sredstva donatora iznose 40.783,00 KM, dok Opština Oštra Luka sufinansirala projekat sa 1.638,00 KM.


 

Poslednje ažurirano subota, 24 jul 2021 08:22