http://www.opstinaostraluka.org/

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

ZAPOČETI RADOVI NA SANACIJI ŠKOLE U OŠTROJ LUCI

El. pošta Štampa PDF

U okviru projekta pod nazivom „Sanacija dijela objekta stare škole Desanka Maksimović u Oštroj Luci“ danas su započeti planirani radovi. Na osnovu potpisanog ugovora između Opštine Oštra Luka i preduzeća „Nigra“ d.o.o. iz Kozarske Dubice, rok za završetak svih građevinskih radova je 40 kalendarskih dana.

Nadzor nad vršenjem radova vrši „Zavod za izgradnju grada Prijedor“. Kroz ovu aktivnost u projektu, biće sanirano i stavljeno u funkciju oko 144 m2 unutrašnjeg prostora. Na taj način će se steći infrastrukturni i formalno-pravni uslovi da se obuhvat djece koji pohađa predškolsko obrazovanje i vaspitanje na području opštine Oštra Luka proširi na još jednu vaspitnu i starosnu grupu. Do sada su predškolskim programom bila obuhvaćena samo djeca starosti 6. godina, a po okončanju projekta, program će biti omogućen i djeci mlađeg uzrasta od 3 do 6 godina. Takođe, dosadašnji period trajanja programa će sa 3 mjeseca biti produžen na 9 mjeseci.


Projekat se realizuje u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švajcarske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH). Njegova ukupna vrijednost iznosi 41.411,00 KM, od kojih sredstva donatora iznose 39.773,00 KM, dok Opština Oštra Luka sufinansira projekat sa 1.638,00 KM. Rok za završetak svih planiranih projektnih aktivnosti je kraj aprila 2021. godine.

 

Poslednje ažurirano sreda, 17 februar 2021 14:53