http://www.opstinaostraluka.org/

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

MINISTRICA UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE U POSJETI OPŠTINI OŠTRA LUKA

El. pošta Štampa PDF

Novoimenovana Ministrica uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srpske, Senka Jujić, razgovarala je danas sa Načelnikom Opštine Oštra Luka, Draganom Stanarom.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj saradnji i mogućnostima ostalih vidova podrške resornog Ministarstva prema našoj lokalnoj zajednici.

Načelnik opštine je upoznao Ministarku sa tekućim pitanjima i projektima koji se trenutno realizuju u opštini. Posebno se osvrnuo na novodonešeni dokument strategije razvoja opštine za naredni osmogodišnji period, a koji je usvojen na posljednjem zasijedanju lokalnog parlamenta. Kao ključne projekte za koje će biti potrebna finansijska pomoć viših nivoa vlasti, Načelnik je istakao projekte vodosnabdijevanja, izgradnja vatrogasnog doma i nove zgrade opštinske uprave. Stanar se takođe osvrnuo i na trenutno stanje u opštinskom budžetu, koje je ocijenio kao relativno dobro, trenutnu epidemiološku situaciju po pitanju broja zaraženih od korona virusa i strukturu i broj zaposlenih u opštinskoj administraciji uzimajući u obzir zakonske obaveze koje su trenutno na snazi.

Ministarka Jujić uputila je Načelnika na mogućnosti koje Ministarstvo nudi kao vid podrške lokalnim zajednicama. Prije svega radi se o grant sredstvima koje Vlada Republike Srpske daje nerazvijenim i izrazito opštinama. Kao dodatni mehanizam istakla je i mogućnost sufinansiranja projekata koje ove jedinice lokalne samouprave realizuju u toku godine. Jujić je takođe naglasila zadovoljstvo postojanjem energije u jednoj ovako „mladoj“ lokalnoj zajednici da se domaćinski upravlja sredstvima i radi u interesu njenih građana.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 06 jul 2020 13:51