http://www.opstinaostraluka.org/

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Закључци општинског Штаба за ванредне ситуације

El. pošta Štampa PDF

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ОПШТИНА ОШТРА ЛУКА

НАЧЕЛНИК

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ


Број: 02-014-81/20

Датум: 07.05.2020.године

На основу члана, 40. тачка в) и члана 45. тачка и)  Закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама („Службени гласник Републике Српске“, број: 121/12, 46/17), на сједници одржаној дана 07.05.2020.године Општински штаб за ванредне ситуације општине Оштра Лука (у даљем тексту: Штаб), доноси сљедеће:

З А К Љ У Ч К Е

 

1. Чланови Штаба су упознати са  информацијом да је од 05.05.2020. на  територији општине Оштра Лука  потврђено двоје позитиваних на корона вирус (covid-19) којису имали контакт са зараженим. Број позитивних на вирус корона је 18 од којих је једно лице излијечено, а четири лица преминула, док су 24 особе у кућној изолацији по налогу надлежног инспектора, а за 43 лица је истекао период изолације. Пет лица се налази у Студенском центру-Никола Тесла у Бања Луци, а 4 лица на инфектолошком одјелу болнице Младен Стојановић у Приједору, два лица у УКЦ Бања Лука.

2. Чланови штаба су сагласни да се од Полицијске станице Оштра Лука тражи информација да ли је лице иницијала СМ рођ.1942 године имало пребивалиште на територији Оштре Луке. Лице је преминуло у УКЦ Бања Лука од посљедица корона вируса,а било је смјештено у Дому за стара лица у бањалучкој регији.

3. Штаб ће и даље активно пратити развој ситуације и ускладу са развојем догађаја благовремено доносити закључке и усмјеравати рад надлежних служби, уз обавезу поштовања важећих закључака, препорука и мјера Републичког и Општинског  штаба за ванредне ситуације.

4. Ови закључци ступају на снагу даном доношења.

Доставити:

- Члановима Штаба

- а/а

КОМАНДАНТ  ШТАБА

Драган Станар

Poslednje ažurirano petak, 08 maj 2020 10:52