http://www.opstinaostraluka.org/

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Закључци општинског Штаба за ванредне ситуације

El. pošta Štampa PDF

 

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ОПШТИНА ОШТРА ЛУКА

НАЧЕЛНИК

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ


Број: 02-014-77/20

Датум: 30.04.2020. године

На основу члана, 40. тачка в) и члана 45. тачка и) Закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама („Службени гласник Републике Српске“, број: 121/12, 46/17), на сједници одржаној дана 30.04.2020. године Општински штаб за ванредне ситуације општине Оштра Лука (у даљем тексту: Штаб), доноси сљедеће:

З А К Љ У Ч К Е

1. Чланови Штаба су упознати са информацијом да на територији општине Оштра Лука данас има двоје потврђених позитиваних на корона вирус (covid-19) ради се о двије женске особе (једна се од фебруара мјесеца лијечи на УКЦ Бања Лука,док друга негира контакте са другим особама које су заражене са територије општине Оштра Лука). Тренутан број позитивних на вирус корона је 15 од којих су два лица преминула,док су 51 особе у кућној изолацији по налогу надлежног инспектора, а за тринеаест лица је истекао период изолације. Пет лица се налази у Студенском центру-Никола Тесла у Бања Луци,а 7 лица на инфектолошком одјелу болнице Младен Стојановић у Приједору, једно лице у УКЦ Бања Лука.

2. Штаб такође апелује на становништво да с обзиром на ситуацију у којој се налазимо и чињеницу да је на снази мјера ванредног стања,те да на територији наше општине постоје особе које су позитивне на вирус, а у сусрет нам иду првомајски празници и Крсне славе, да сви заједно поштујемо мјере-одлуке и наредбе које су на снази,а све у циљу превенције ширења корона вируса.

3. Штаб ће и даље активно пратити развој ситуације и ускладу са развојем догађаја благовремено доносити закључке и усмјеравати рад надлежних служби, уз обавезу поштовања важећих закључака, препорука и мјера Републичког и Општинског штаба за ванредне ситуације.

4. Ови закључци ступају на снагу даном доношења.

Доставити:

- Члановима Штаба

- а/а

КОМАНДАНТ ШТАБА

Драган Станар

 

Poslednje ažurirano četvrtak, 30 april 2020 15:08