http://www.opstinaostraluka.org/

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Закључци Штаба за ванредне ситуације

El. pošta Štampa PDF

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ОПШТИНА ОШТРА ЛУКА

НАЧЕЛНИК

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

 

Број: 02-014-71/20

Датум: 23.04.2020.године

На основу члана 40. тачка в) и члана 45. тачка и) члана 46. Тачка в) Закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама („Службени гласник Републике Српске“, број: 121/12, 46/17), на сједници одржаној дана 23.04.2020. године Општински штаб за ванредне ситуације општине Оштра Лука (у даљем тексту: Штаб), доноси сљедеће:

З А К Љ У Ч К Е

1. Чланови Штаба су упознати са  информацијом да је на територији општине Оштра Лука потврђено још један позитиван на корона вирус (covid-19) који је из претходних идентификованих контаката. ЈУ Дом здравља Свети Сава из Оштре Луке доставио је списак блиских контаката са новозараженим.Тренутан број позитивних на вирус корона је 7, док је 41 особа под надзором.Такође једна заражена особа је запослена на територији општине Оштра Лука, док је мјесто пребивалишта град Приједор и регистрована је као случај из Приједора. ХЕС служба ЈУ Дом здравља Свети Сава и даље ради на откривању контаката инфицираних,те у складу са добијеним инфорнацијама надлежни Инспекторат доноси ријешења о изолацији.

2. Штаб је донио одлуку да се дјеца до 6 година старости која имају потребу за педијатриским прегледом због новонастале ситуације упућују сриједом у редовном термину у ЗУ Хана у Приједор до побољшања епидемиолошке ситуације на територији општине Оштра Лука.

3. Штаб ће и даље активно пратити развој ситуације и у складу са развојем догађаја  доноси закључак да се у што скоријем времену изврше тестирања свих запослених у ЈУ Дом здравља „Свети Сава“ из Оштре Луке због повећаног броја новозаражених на подручју општине и због ризика којем су изложени запослени у овој здравственој установи.

4. Ови закључци ступају на снагу даном доношења.

Доставити:

- Члановима Штаба

- а/а

КОМАНДАНТ  ШТАБА

Драган Станар

Poslednje ažurirano petak, 24 april 2020 09:20