http://www.opstinaostraluka.org/

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Закључци Штаба за ванредне ситуације

El. pošta Štampa PDF

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ОПШТИНА ОШТРА ЛУКА

НАЧЕЛНИК

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

 

Број: 02-014-69/20

Датум: 22.04.2020.године

На основу члана 40. тачка в) и члана 45. тачка и) члана 46. Тачка в) Закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама („Службени гласник Републике Српске“, број: 121/12, 46/17), на сједници одржаној дана 22.04.2020.године Општински штаб за ванредне ситуације општине Оштра Лука (у даљем тексту: Штаб), доноси сљедеће:

З А К Љ У Ч К Е

1. Чланови Штаба су упознати са информацијом да је на територији општине Оштра Лука потврђено још три позитивана на корона вирус (covid-19) . ЈУ Дом здравља Свети Сава из Оштре Луке доставио је списак блиских контаката са новозараженим.Тренутан број позитивних на вирус корона је 6, док је 37 особа под надзором. ХЕС служба ЈУ Дом здравља Свети Сава и даље ради на откривању контаката инфицираних,те у складу са добијеним инфорнацијама надлежни Инспекторат доноси ријешења о изолацији.

2. Штаб је донио одлуку да се обратимо Граду Приједору да нам са својим специјализованим возилом изврши дезинфекцију улица и јавних површина у мјесним заједницама гдје имамо појаву инфицираних вирусом.

3. Штаб ће и даље активно пратити развој ситуације и ускладу са развојем догађаја благовремено доносити закључке и усмјеравати рад надлежних служби, уз обавезу поштовања важећих закључака, препорука и мјера Републичког штаба за ванредне ситуације. Такође тражимо од становништва да не подлијеже паници већ да прати званичне наредбе које доноси Републички и Општински кризни штаб за ванредне ситуације.

4. Ови закључци ступају на снагу даном доношења.


Доставити:

- Члановима Штаба

- а/а

КОМАНДАНТ ШТАБА

Драган Станар

 

 

Poslednje ažurirano petak, 24 april 2020 09:09