http://www.opstinaostraluka.org/

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

ДАНИ РИЈЕКЕ САНЕ У ОШТРОЈ ЛУЦИ

El. pošta Štampa PDF

Овогодишња еколошко-туристичка манифестација „Дани ријеке Сане – Еко штафета 2017. године“ биће одржана 08. и 09. јуна 2017. године. Програм и план активности договорен је на састанку Организационог одбора, одржаног 15. маја ове године у Оштрој Луци, на којем су присуствовали представници свих општина који заједно раде на припреми и реализацији овог јединственог догађаја.

Првог дана програма сви учесници ће се окупити у мјесту Бараћи, у општини Мркоњић Град, одакле ће се у 09:00 часова заједно упутити према изворима ријеке Сане. Планом активности предвиђено је да се на изворима борави до 13:00 часова, гдје ће домаћини из Мркоњић Града и Рибника приредити дочек и отварање манифестације за све посјетиоце. Након тога, штафета ће проћи кроз Кључ и Сански Мост, а програм манифестације ће првог дана бити завршен у Оштрој Луци у 17:00 часова. Тада ће на платоу испред Основне школе „Десанка Максимовић“ бити организовано централно обиљежавање ове манифестације.


Наредног дана учесници ће се прво окупити у ресторану „Бошков Млин“ гдје ће бити уприличена примопредаја штафете представника Општине Оштра Лука и Града Приједора. Манифестација ће се завршити на плажи „Ада“ у Новом Граду свечаним излијевањем изворске воде на ушћу Сане у Уну. Завршни програм планиран је у 12:00 часова.

Манифестација „Дани ријеке Сане – Еко штафета“ настала је потписивањем заједничког протокола о сарадњи начелника општина кроз чију територију пролази Сана. Протокол предвиђа сарадњу у областима економије, културе, спорта, екологије и туризма. Симболика заједничке сарадње представљена је у еко-штафети и санској води која се захвата на изворима, преноси кроз општине и на крају излијева у њеном ушћу у Уну. Тиме се презентује порука и жеља свих учесника и организатора да санска вода буде чиста једнако на ушћу и на извору.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 05 jun 2017 12:23