http://www.opstinaostraluka.org/

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ ОШТРА ЛУКА ЗА 2017. ГОДИНУ

El. pošta Štampa PDF

28/12/2017 године

На данашњем другом редовном засиједању Скупштине општине Оштра Лука, усвојен је буџет општине Оштра Лука за 2017. годину у износу од 1.277.217 КМ. За приједлог Одлуке о усвајању буџета за ову годину гласало је девет одборника за, пет је било уздржаних, док против није било.

Одборници су претходно усвојили други ребаланс буџета за 2016. годину у износу од 1.322.300 КМ.

Начелник општине Оштра Лука Драган Станар рекао је да је буџет добар, солидан, избалансиран, социјално одговоран и дијелом развојни и да први пут ове године долази до релаксације буџета у односу на претходне године када је био веома оптерећен кредитима из ранијег периода.

„Они који су до сада били су ускраћени и закинути због немогућности финансирања из буџета, сада ће имати већу подршку. Ја бих искрено волио да ови грантови буду још далеко већи. То је моја мисија, а и ваша“, поручио је Станар одборницима који су се противили повећању грантова.

У буџету за 2017. годину видљива су повећења одређених финансијских средстава која се односе на субвенције  и текуће грантове за поједине области. Тако на примјер, повећан је финансијски износ средстава у области суфинансирања пољопривредне производње са прошлогодишњих 34.000 КМ на 40.000 КМ. У наредној години, више новца у општинској каси ће се издвајати и за спорт, општинске и невладине организације, као и за студенте.

До уштеда у општинском буџету дошло је и захваљујући смањењу одборничких накнада, јер је прошли сазив локалног парламента донио одлуку о смањењу накнада са 340 КМ на 100 КМ на мјесечном нивоу.

Poslednje ažurirano četvrtak, 11 maj 2017 12:49